Nimfa - A Nimfa név jelentése, Nimfa névnapjai, Nimfa név becézése és más érdekességek:

● A Nimfa név eredete: görög

● A Nimfa név jelentése:

nimfa, leány, menyasszony

● A Nimfa név becézése / Nimfa becenevei:

Nimfácska, Nini, Nimfus, Nimfica, Imfa, Imfus, Imfuka

● Nimfa névnapja:

november 10.
● A Nimfa név típusa: N betűs női név / lánynév
● A Nimfa név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nimfa névről? Görgess lejjebb!
A Nimfa az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nimfa névről

● A Nimfa név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nimfa név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) + F ( 6 ) + A ( 1 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Nimfa névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Nimfa név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nimfa név ? Jó helyen jársz!
A Nimfa: 5 betűből álló női név / lánynév
A Nimfa név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Nimfa név magánhangzói: A, I,
A Nimfa név mássalhangzói: F, M, N,
A Nimfa név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Nimfa névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Nimfa névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nimfa névvel kapcsolatban. a Nimfa név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nimfa név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nimfa név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nimfa névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nimfa név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nimfa nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nimfa névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!