Rihárd - A Rihárd név jelentése, Rihárd névnapjai, Rihárd név becézése és más érdekességek:

● A Rihárd név eredete: germán

● A Rihárd név jelentése:

hatalmas, erős uralkodó, merész ( A Richárd alakváltozata )

● A Rihárd név becézése / Rihárd becenevei:

Ricsi, Ricsike, Ricsu, Ri, Riri, Rihárdka

● Rihárd névnapja:

február 7.április 3.szeptember 18.november 5.
● A Rihárd név típusa: R betűs férfi név / fiúnév
● A Rihárd név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rihárd névről? Görgess lejjebb!
A Rihárd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rihárd névről

● A Rihárd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rihárd név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + I ( 9 ) + H ( 8 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + D ( 4 ) = 40 ( 4 + 0 )
A Rihárd névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Rihárd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rihárd név ? Jó helyen jársz!
A Rihárd: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Rihárd név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Rihárd név magánhangzói: Á, I,
A Rihárd név mássalhangzói: D, H, R,
A Rihárd név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Rihárd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Rihárd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rihárd névvel kapcsolatban. a Rihárd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rihárd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rihárd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rihárd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rihárd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rihárd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rihárd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!