Richárd - A Richárd név jelentése, Richárd névnapjai, Richárd név becézése és más érdekességek:

● A Richárd név eredete: germán

● A Richárd név jelentése:

hatalmas, erős uralkodó, merész

● A Richárd név becézése / Richárd becenevei:

Ricsi, Ricsike, Ricsu, Ri, Riri, Richárdka

● Richárd névnapja:

február 7.április 3.szeptember 18.november 15.
● A Richárd név típusa: R betűs férfi név / fiúnév
● A Richárd név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Richárd névről? Görgess lejjebb!
A Richárd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Richárd névről

● A Richárd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Richárd név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + I ( 9 ) + C ( 3 ) + H ( 8 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + D ( 4 ) = 43 ( 4 + 3 )
A Richárd névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Richárd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Richárd név ? Jó helyen jársz!
A Richárd: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Richárd név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Richárd név magánhangzói: Á, I,
A Richárd név mássalhangzói: C, D, H, R,
A Richárd név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Richárd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Richárd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Richárd névvel kapcsolatban. a Richárd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Richárd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Richárd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Richárd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Richárd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Richárd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Richárd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!