Rózi - A Rózi név jelentése, Rózi névnapjai, Rózi név becézése és más érdekességek:

● A Rózi név eredete: latin

● A Rózi név jelentése:

rózsa ( A Róza önállósult becézője )

● A Rózi név becézése / Rózi becenevei:

Rózika, Rózka, Rozi, Rózácska, Rózsi, Rózsika

● Rózi névnapja:

szeptember 4.
● A Rózi név típusa: R betűs női név / lánynév
● A Rózi név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rózi névről? Görgess lejjebb!
A Rózi az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rózi névről

● A Rózi név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rózi név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + Ó ( 6 ) + Z ( 8 ) + I ( 9 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Rózi névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Rózi név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rózi név ? Jó helyen jársz!
A Rózi: 4 betűből álló női név / lánynév
A Rózi név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Rózi név magánhangzói: I, Ó,
A Rózi név mássalhangzói: R, Z,
A Rózi név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Rózi névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Rózi névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 210 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 104 női név / lány név és 106 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rózi névvel kapcsolatban. a Rózi név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rózi név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rózi név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rózi névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rózi név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rózi nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rózi névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!