Mahmud - A Mahmud név jelentése, Mahmud névnapjai, Mahmud név becézése és más érdekességek:

● A Mahmud név eredete: arab

● A Mahmud név jelentése:

dicséretes

● A Mahmud név becézése / Mahmud becenevei:

Mahi, Mahus, Mudka, Mudi

● Mahmud névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Mahmud név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Mahmud név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mahmud névről? Görgess lejjebb!
A Mahmud az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mahmud névről

● A Mahmud név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mahmud név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + H ( 8 ) + M ( 4 ) + U ( 3 ) + D ( 4 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Mahmud névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Mahmud név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mahmud név ? Jó helyen jársz!
A Mahmud: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Mahmud név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Mahmud név magánhangzói: A, U,
A Mahmud név mássalhangzói: D, H, M,
A Mahmud név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Mahmud névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Mahmud névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 358 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 225 női név / lány név és 133 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mahmud névvel kapcsolatban. a Mahmud név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mahmud név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mahmud név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mahmud névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mahmud név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mahmud nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mahmud névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!