Marcel - A Marcel név jelentése, Marcel névnapjai, Marcel név becézése és más érdekességek:

● A Marcel név eredete: latin

● A Marcel név jelentése:

Mars istenhez tartozó, Mars istennek szentelt.

● A Marcel név becézése / Marcel becenevei:

Marci, Marcika, Marcus, Marcelka, Arci, Arcus, Marcó, Maci

● Marcel névnapja:

január 9.január 16.április 26.augusztus 14.
● A Marcel név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Marcel név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Marcel névről? Görgess lejjebb!
A Marcel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Marcel névről

● A Marcel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Marcel név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + C ( 3 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Marcel névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Marcel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Marcel név ? Jó helyen jársz!
A Marcel: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Marcel név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Marcel név magánhangzói: A, E,
A Marcel név mássalhangzói: C, L, M, R,
A Marcel név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Marcel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Marcel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Marcel névvel kapcsolatban. a Marcel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Marcel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Marcel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Marcel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Marcel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Marcel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Marcel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!