Dzsenisz - A Dzsenisz név jelentése, Dzsenisz névnapjai, Dzsenisz név becézése és más érdekességek:

● A Dzsenisz név eredete: héber ( bibliai )

● A Dzsenisz név jelentése:

Isten ajándéka ( Az Angol Janis névből, A Johanna alakváltozata )

● A Dzsenisz név becézése / Dzsenisz becenevei:

Dzseni, Dzsenike, Dzsenus, Eni, Enci, Enus

● Dzsenisz névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Dzsenisz név típusa: D betűs női név / lánynév
● A Dzsenisz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dzsenisz névről? Görgess lejjebb!
A Dzsenisz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dzsenisz névről

● A Dzsenisz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dzsenisz név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 41 ( 4 + 1 )
A Dzsenisz névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Dzsenisz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dzsenisz név ? Jó helyen jársz!
A Dzsenisz: 8 betűből álló női név / lánynév
A Dzsenisz név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
A Dzsenisz név magánhangzói: E, I,
A Dzsenisz név mássalhangzói: DZS, SZ, N,
A Dzsenisz név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Dzsenisz névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Dzsenisz névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dzsenisz névvel kapcsolatban. a Dzsenisz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dzsenisz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dzsenisz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dzsenisz névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dzsenisz név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dzsenisz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dzsenisz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!