Énok - Az Énok név jelentése, Énok névnapjai, Énok név becézése és más érdekességek:

● Az Énok név eredete: héber ( bibliai )

● Az Énok név jelentése:

fölszentelt

● Az Énok név becézése / Énok becenevei:

Énus, Éni, Noki, Nokszi, Noku

● Énok névnapja:

június 7.
● Az Énok név típusa: É betűs férfi név / fiúnév
● Az Énok név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Énok névről? Görgess lejjebb!
Az Énok az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Énok névről

● Az Énok név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Énok név számmisztikai elemzése:
É ( 5 ) + N ( 5 ) + O ( 6 ) + K ( 2 ) = 18 ( 1 + 8 )
Az Énok névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Énok név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Énok név ? Jó helyen jársz!
Az Énok: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Énok név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Énok név magánhangzói: É, O,
Az Énok név mássalhangzói: K, N,
Az Énok név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Énok névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Énok névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 28 db É betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 10 női név / lány név és 14 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
É betűs női nevek / lánynevek listája É betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Énok névvel kapcsolatban. az Énok név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Énok név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Énok név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Énok névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Énok név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Énok nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Énok névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!