Nikolász - A Nikolász név jelentése, Nikolász névnapjai, Nikolász név becézése és más érdekességek:

● A Nikolász név eredete: görög - latin

● A Nikolász név jelentése:

a nép győzelme / az emberek győzelme

● A Nikolász név becézése / Nikolász becenevei:

Niko, Niku, Nik, Nikus, Nikóka, Lász, Lászkó

● Nikolász névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Nikolász név típusa: N betűs férfi név / fiúnév
● A Nikolász név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Nikolász névről? Görgess lejjebb!
A Nikolász az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Nikolász névről

● A Nikolász név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Nikolász név számmisztikai elemzése:
N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 35 ( 3 + 5 )
A Nikolász névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Nikolász név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Nikolász név ? Jó helyen jársz!
A Nikolász: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Nikolász név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Nikolász név magánhangzói: Á, I, O,
A Nikolász név mássalhangzói: SZ, K, L, N,
A Nikolász név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Nikolász névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Nikolász névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 211 db N betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 137 női név / lány név és 74 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
N betűs női nevek / lánynevek listája N betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Nikolász névvel kapcsolatban. a Nikolász név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Nikolász név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Nikolász név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Nikolász névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Nikolász név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Nikolász nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Nikolász névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!