Lucia - A Lucia név jelentése, Lucia névnapjai, Lucia név becézése és más érdekességek:

● A Lucia név eredete: latin

● A Lucia név jelentése:

fény ( A Lúciuszférfinév női párja )

● A Lucia név becézése / Lucia becenevei:

Luci, Lucika, Luc, Lucka

● Lucia névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Lucia név típusa: L betűs női név / lánynév
● A Lucia név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lucia névről? Görgess lejjebb!
A Lucia az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lucia névről

● A Lucia név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lucia név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + U ( 3 ) + C ( 3 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Lucia névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Lucia név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lucia név ? Jó helyen jársz!
A Lucia: 5 betűből álló női név / lánynév
A Lucia név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Lucia név magánhangzói: A, I, U,
A Lucia név mássalhangzói: C, L,
A Lucia név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Lucia névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Lucia névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 248 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 175 női név / lány név és 73 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lucia névvel kapcsolatban. a Lucia név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lucia név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lucia név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lucia névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lucia név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lucia nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lucia névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!