Borbás - A Borbás név jelentése, Borbás névnapjai, Borbás név becézése és más érdekességek:

● A Borbás név eredete: arámi ( bibliai ) - magyar

● A Borbás név jelentése:

apa fia ( A Barabás név régi magyar alakváltozata )

● A Borbás név becézése / Borbás becenevei:

Borbi, Borbus, Bási, Básika, Orbi

● Borbás névnapja:

február 19.
● A Borbás név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Borbás név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Borbás névről? Görgess lejjebb!
A Borbás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Borbás névről

● A Borbás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Borbás név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + B ( 2 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 21 ( 2 + 1 )
A Borbás névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Borbás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Borbás név ? Jó helyen jársz!
A Borbás: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Borbás név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Borbás név magánhangzói: Á, O,
A Borbás név mássalhangzói: B, R, S,
A Borbás név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Borbás névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Borbás névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Borbás névvel kapcsolatban. a Borbás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Borbás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Borbás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Borbás névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Borbás név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Borbás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Borbás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!