Szabolcs - A Szabolcs név jelentése, Szabolcs névnapjai, Szabolcs név becézése és más érdekességek:

● A Szabolcs név eredete: magyar

● A Szabolcs név jelentése:

szavában bölcs, nyest

● A Szabolcs név becézése / Szabolcs becenevei:

Szabi, Szasza, Szabika, Szabolcska, Bolcsi, Bolcska, Szabka

● Szabolcs névnapja:

július 17.július 28.szeptember 19.
● A Szabolcs név típusa: S betűs férfi név / fiúnév
● A Szabolcs név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Szabolcs névről? Görgess lejjebb!
A Szabolcs az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Szabolcs névről

● A Szabolcs név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Szabolcs név számmisztikai elemzése:
S ( 1 ) + Z ( 8 ) + A ( 1 ) + B ( 2 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + C ( 3 ) + S ( 1 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Szabolcs névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Szabolcs név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Szabolcs név ? Jó helyen jársz!
A Szabolcs: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Szabolcs név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Szabolcs név magánhangzói: A, O,
A Szabolcs név mássalhangzói: CS, SZ, B, L,
A Szabolcs név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Szabolcs névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Szabolcs névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 84 db S betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 48 női név / lány név és 36 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
S betűs női nevek / lánynevek listája S betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Szabolcs névvel kapcsolatban. a Szabolcs név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Szabolcs név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Szabolcs név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Szabolcs névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Szabolcs név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Szabolcs nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Szabolcs névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!