Roland - A Roland név jelentése, Roland névnapjai, Roland név becézése és más érdekességek:

● A Roland név eredete: germán

● A Roland név jelentése:

dicsőséges, vakmerő hős

● A Roland név becézése / Roland becenevei:

Roli, Rolika, Rolandka, Rolcsi, Rolka, Roró, Landu, Landó

● Roland névnapja:

július 15.augusztus 9.augusztus 10.szeptember 15.
● A Roland név típusa: R betűs férfi név / fiúnév
● A Roland név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Roland névről? Görgess lejjebb!
A Roland az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Roland névről

● A Roland név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Roland név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Roland névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Roland név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Roland név ? Jó helyen jársz!
A Roland: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Roland név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Roland név magánhangzói: A, O,
A Roland név mássalhangzói: D, L, N, R,
A Roland név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Roland névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Roland névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Roland névvel kapcsolatban. a Roland név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Roland név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Roland név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Roland névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Roland név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Roland nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Roland névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!