Elek - Az Elek név jelentése, Elek névnapjai, Elek név becézése és más érdekességek:

● Az Elek név eredete: magyar

● Az Elek név jelentése:

férfiakat vagy férfiaktól megvédő ( Az Alexios névből )

● Az Elek név becézése / Elek becenevei:

Elkusz, Eli, Elke, Elu

● Elek névnapja:

február 11.február 17.július 17.
● Az Elek név típusa: E betűs férfi név / fiúnév
● Az Elek név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Elek névről? Görgess lejjebb!
Az Elek az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Elek névről

● Az Elek név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Elek név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + L ( 3 ) + E ( 5 ) + K ( 2 ) = 15 ( 1 + 5 )
Az Elek névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Elek név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Elek név ? Jó helyen jársz!
Az Elek: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Elek név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
Az Elek név magánhangzói: E,
Az Elek név mássalhangzói: K, L,
Az Elek név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Elek névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Elek névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 234 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 147 női név / lány név és 87 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Elek névvel kapcsolatban. az Elek név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Elek név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Elek név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Elek névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Elek név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Elek nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Elek névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!