Egyed - Az Egyed név jelentése, Egyed névnapjai, Egyed név becézése és más érdekességek:

● Az Egyed név eredete: görög - latin

● Az Egyed név jelentése:

pajzshordozó, egyetlenke, elsőszülött, szentecske

● Az Egyed név becézése / Egyed becenevei:

Egyi, Egyike, Egyus, Egyedke, Gyedi

● Egyed névnapja:

február 17.március 13.április 23.szeptember 1.
● Az Egyed név típusa: E betűs férfi név / fiúnév
● Az Egyed név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Egyed névről? Görgess lejjebb!
Az Egyed az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Egyed névről

● Az Egyed név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Egyed név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + G ( 7 ) + Y ( 7 ) + E ( 5 ) + D ( 4 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Egyed névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Egyed név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Egyed név ? Jó helyen jársz!
Az Egyed: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Egyed név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
Az Egyed név magánhangzói: E,
Az Egyed név mássalhangzói: GY, D,
Az Egyed név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Egyed névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Egyed névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 234 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 147 női név / lány név és 87 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Egyed névvel kapcsolatban. az Egyed név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Egyed név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Egyed név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Egyed névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Egyed név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Egyed nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Egyed névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!