Erika - Az Erika név jelentése, Erika névnapjai, Erika név becézése és más érdekességek:

● Az Erika név eredete: germán

● Az Erika név jelentése:

nagyra becsült, becsületes, hatalmas, uralkodó

● Az Erika név becézése / Erika becenevei:

Era, Erus, Erci, Rika, Rikus, Ercsa, Ercsi,

● Erika névnapja:

január 24.február 9.május 18.augusztus 21.augusztus 31.
● Az Erika név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Erika név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Erika névről? Görgess lejjebb!
Az Erika az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Erika névről

● Az Erika név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Erika név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 26 ( 2 + 6 )
Az Erika névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Erika név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Erika név ? Jó helyen jársz!
Az Erika: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Erika név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Erika név magánhangzói: A, E, I,
Az Erika név mássalhangzói: K, R,
Az Erika név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Erika névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Erika névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 237 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 149 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Erika névvel kapcsolatban. az Erika név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Erika név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Erika név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Erika névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Erika név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Erika nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Erika névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!