Boróka - A Boróka név jelentése, Boróka névnapjai, Boróka név becézése és más érdekességek:

● A Boróka név eredete: magyar - görög

● A Boróka név jelentése:

idegen, külföldi nő ( A Borbála önállósult becézője )

● A Boróka név becézése / Boróka becenevei:

Boro, Róka, Borika, Bori, Borcsa, Oro, Orika

● Boróka névnapja:

december 4.
● A Boróka név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Boróka név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Boróka névről? Görgess lejjebb!
A Boróka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Boróka névről

● A Boróka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Boróka név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + Ó ( 6 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Boróka névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Boróka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Boróka név ? Jó helyen jársz!
A Boróka: 6 betűből álló női név / lánynév
A Boróka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Boróka név magánhangzói: A, O, Ó,
A Boróka név mássalhangzói: B, K, R,
A Boróka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Boróka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Boróka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Boróka névvel kapcsolatban. a Boróka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Boróka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Boróka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Boróka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Boróka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Boróka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Boróka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!