Boglárka - A Boglárka név jelentése, Boglárka névnapjai, Boglárka név becézése és más érdekességek:

● A Boglárka név eredete: magyar

● A Boglárka név jelentése:

ékköves gomb, csat, ékszer ( a boglárka virágnévből )

● A Boglárka név becézése / Boglárka becenevei:

Bogi, Bogika, Bogus, Lári, Lárka

● Boglárka névnapja:

augusztus 1.augusztus 22.
● A Boglárka név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Boglárka név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Boglárka névről? Görgess lejjebb!
A Boglárka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Boglárka névről

● A Boglárka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Boglárka név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + O ( 6 ) + G ( 7 ) + L ( 3 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 31 ( 3 + 1 )
A Boglárka névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Boglárka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Boglárka név ? Jó helyen jársz!
A Boglárka: 8 betűből álló női név / lánynév
A Boglárka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Boglárka név magánhangzói: A, Á, O,
A Boglárka név mássalhangzói: B, G, K, L, R,
A Boglárka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Boglárka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Boglárka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Boglárka névvel kapcsolatban. a Boglárka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Boglárka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Boglárka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Boglárka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Boglárka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Boglárka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Boglárka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!