Bíborka - A Bíborka név jelentése, Bíborka névnapjai, Bíborka név becézése és más érdekességek:

● A Bíborka név eredete: magyar

● A Bíborka név jelentése:

bíbor, finom lenszövet ( A Bíbor kicsinyítőképzős változata )

● A Bíborka név becézése / Bíborka becenevei:

Borka, Bori, Boris, Bibi, Bibike, Ibi

● Bíborka névnapja:

április 6.
● A Bíborka név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Bíborka név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bíborka névről? Görgess lejjebb!
A Bíborka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bíborka névről

● A Bíborka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bíborka név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + Í ( 9 ) + B ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 31 ( 3 + 1 )
A Bíborka névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Bíborka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bíborka név ? Jó helyen jársz!
A Bíborka: 7 betűből álló női név / lánynév
A Bíborka név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Bíborka név magánhangzói: A, Í, O,
A Bíborka név mássalhangzói: B, K, R,
A Bíborka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Bíborka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Bíborka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bíborka névvel kapcsolatban. a Bíborka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bíborka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bíborka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bíborka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bíborka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bíborka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bíborka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!