Borbála - A Borbála név jelentése, Borbála névnapjai, Borbála név becézése és más érdekességek:

● A Borbála név eredete: magyar - görög

● A Borbála név jelentése:

idegen, külföldi nő ( A Barbara magyar alakváltozata )

● A Borbála név becézése / Borbála becenevei:

Bori, Boris, Boriska, Borika, Bora, Borcsa, Borka, Borbál, Biri, Bábi, Borbár, Borbárka

● Borbála névnapja:

december 4.
● A Borbála név típusa: B betűs női név / lánynév
● A Borbála név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Borbála névről? Görgess lejjebb!
A Borbála az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Borbála névről

● A Borbála név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Borbála név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + B ( 2 ) + Á ( 1 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Borbála névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Borbála név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Borbála név ? Jó helyen jársz!
A Borbála: 7 betűből álló női név / lánynév
A Borbála név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Borbála név magánhangzói: A, Á, O,
A Borbála név mássalhangzói: B, L, R,
A Borbála név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Borbála névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Borbála névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Borbála névvel kapcsolatban. a Borbála név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Borbála név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Borbála név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Borbála névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Borbála név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Borbála nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Borbála névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!