Mátka - A Mátka név jelentése, Mátka névnapjai, Mátka név becézése és más érdekességek:

● A Mátka név eredete: magyar

● A Mátka név jelentése:

mátka ( jegyes )

● A Mátka név becézése / Mátka becenevei:

Máti, Mátika, Mátkácska, Mátus, Mátuci, Mática

● Mátka névnapja:

március 25.november 10.
● A Mátka név típusa: M betűs női név / lány név
● A Mátka név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mátka névről? Görgess lejjebb!
A Mátka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mátka névről

● A Mátka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mátka név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + T ( 2 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Mátka névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Mátka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mátka név ? Jó helyen jársz!
A Mátka: 5 betűből álló női név / lány név
A Mátka név hangrendje: mély hangrendű női név / lány név
A Mátka név magánhangzói: A, Á,
A Mátka név mássalhangzói: K, M, T,
A Mátka név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Mátka névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Mátka névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 344 db M betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 216 női név / lány név és 120 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mátka névvel kapcsolatban. a Mátka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mátka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mátka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mátka névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mátka név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mátka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mátka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!