Márta - A Márta név jelentése, Márta névnapjai, Márta név becézése és más érdekességek:

● A Márta név eredete: arámi - héber ( bibliai )

● A Márta név jelentése:

úrnő

● A Márta név becézése / Márta becenevei:

Márti, Mártika, Mártus, Mártuska, Mártu, Mártácska

● Márta névnapja:

január 19.július 29.
● A Márta név típusa: M betűs női név / lány név
● A Márta név előfordulási gyakorisága: Gyakori női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Márta névről? Görgess lejjebb!
A Márta az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Márta névről

● A Márta név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Márta név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Márta névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Márta név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Márta név ? Jó helyen jársz!
A Márta: 5 betűből álló női név / lány név
A Márta név hangrendje: mély hangrendű női név / lány név
A Márta név magánhangzói: A, Á,
A Márta név mássalhangzói: M, R, T,
A Márta név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Márta névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Márta névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 349 db M betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 219 női név / lány név és 122 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Márta névvel kapcsolatban. a Márta név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Márta név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Márta név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Márta névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Márta név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Márta nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Márta névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!