Míra - A Míra név jelentése, Míra névnapjai, Míra név becézése és más érdekességek:

● A Míra név eredete: latin

● A Míra név jelentése:

csodálatos

● A Míra név becézése / Míra becenevei:

Mirus, Mirike, Miruci, Mirci, Mirka

● Míra névnapja:

május 10.szeptember 21.
● A Míra név típusa: M betűs női név / lánynév
● A Míra név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Míra névről? Görgess lejjebb!
A Míra az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Míra névről

● A Míra név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Míra név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Í ( 9 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Míra névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Míra név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Míra név ? Jó helyen jársz!
A Míra: 4 betűből álló női név / lánynév
A Míra név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Míra név magánhangzói: A, Í,
A Míra név mássalhangzói: M, R,
A Míra név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Míra névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Míra névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 355 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 223 női név / lány név és 132 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Míra névvel kapcsolatban. a Míra név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Míra név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Míra név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Míra névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Míra név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Míra nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Míra névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!