Míria - A Míria név jelentése, Míria névnapjai, Míria név becézése és más érdekességek:

● A Míria név eredete: héber - dán - finn

● A Míria név jelentése:

csoda, a szomorúság tengere (A Miriam rövidült alakváltozata )

● A Míria név becézése / Míria becenevei:

Miri, Mirike, Mirus, Miruska, Ria, Rius

● Míria névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Míria név típusa: M betűs női név / lánynév
● A Míria név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Míria névről? Görgess lejjebb!
A Míria az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Míria névről

● A Míria név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Míria név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Í ( 9 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + A ( 1 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Míria névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Míria név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Míria név ? Jó helyen jársz!
A Míria: 5 betűből álló női név / lánynév
A Míria név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Míria név magánhangzói: A, I, Í,
A Míria név mássalhangzói: M, R,
A Míria név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Míria névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Míria névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 354 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 223 női név / lány név és 131 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Míria névvel kapcsolatban. a Míria név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Míria név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Míria név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Míria névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Míria név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Míria nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Míria névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!