Urbána - Az Urbána név jelentése, Urbána névnapjai, Urbána név becézése és más érdekességek:

● Az Urbána név eredete: latin

● Az Urbána név jelentése:

városi, finom, művelt, udvarias ( Az Urbán férfinév női párja )

● Az Urbána név becézése / Urbána becenevei:

Báni, Bánka, Bánci, Bánuska, Urbica, Urbika, Báncsi

● Urbána névnapja:

május 25.
● Az Urbána név típusa: U betűs női név / lánynév
● Az Urbána név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Urbána névről? Görgess lejjebb!
Az Urbána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Urbána névről

● Az Urbána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Urbána név számmisztikai elemzése:
U ( 3 ) + R ( 9 ) + B ( 2 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 21 ( 2 + 1 )
Az Urbána névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● Az Urbána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Urbána név ? Jó helyen jársz!
Az Urbána: 6 betűből álló női név / lánynév
Az Urbána név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
Az Urbána név magánhangzói: A, Á, U,
Az Urbána név mássalhangzói: B, N, R,
Az Urbána név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Urbána névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Urbána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 29 db U betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 10 női név / lány név és 19 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
U betűs női nevek / lánynevek listája U betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Urbána névvel kapcsolatban. az Urbána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Urbána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Urbána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Urbána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Urbána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Urbána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Urbána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!