Urszula - Az Urszula név jelentése, Urszula névnapjai, Urszula név becézése és más érdekességek:

● Az Urszula név eredete: latin

● Az Urszula név jelentése:

kis medve ( A latin Ursula névből )

● Az Urszula név becézése / Urszula becenevei:

Ursi, Ursika, Ursó, Ursuka, Szuli, Szulka, Szulci

● Urszula névnapja:

október 21.
● Az Urszula név típusa: U betűs női név / lánynév
● Az Urszula név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Urszula névről? Görgess lejjebb!
Az Urszula az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Urszula névről

● Az Urszula név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Urszula név számmisztikai elemzése:
U ( 3 ) + R ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + U ( 3 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Urszula névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Urszula név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Urszula név ? Jó helyen jársz!
Az Urszula: 7 betűből álló női név / lánynév
Az Urszula név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
Az Urszula név magánhangzói: A, U,
Az Urszula név mássalhangzói: SZ, L, R,
Az Urszula név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Urszula névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Urszula névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 29 db U betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 10 női név / lány név és 19 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
U betűs női nevek / lánynevek listája U betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Urszula névvel kapcsolatban. az Urszula név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Urszula név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Urszula név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Urszula névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Urszula név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Urszula nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Urszula névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!