Urzula - Az Urzula név jelentése, Urzula névnapjai, Urzula név becézése és más érdekességek:

● Az Urzula név eredete: latin

● Az Urzula név jelentése:

kis medve ( A latin Ursula német alakváltozatából )

● Az Urzula név becézése / Urzula becenevei:

Ursi, Ursika, Ursó, Ursuka, Zuli, Zulka, Zulci

● Urzula névnapja:

október 21.
● Az Urzula név típusa: U betűs női név / lánynév
● Az Urzula név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Urzula névről? Görgess lejjebb!
Az Urzula az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Urzula névről

● Az Urzula név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Urzula név számmisztikai elemzése:
U ( 3 ) + R ( 9 ) + Z ( 8 ) + U ( 3 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Urzula névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Urzula név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Urzula név ? Jó helyen jársz!
Az Urzula: 6 betűből álló női név / lánynév
Az Urzula név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
Az Urzula név magánhangzói: A, U,
Az Urzula név mássalhangzói: L, R, Z,
Az Urzula név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Urzula névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Urzula névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 29 db U betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 10 női név / lány név és 19 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
U betűs női nevek / lánynevek listája U betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Urzula névvel kapcsolatban. az Urzula név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Urzula név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Urzula név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Urzula névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Urzula név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Urzula nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Urzula névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!