Atlasz - Az Atlasz név jelentése, Atlasz névnapjai, Atlasz név becézése és más érdekességek:

● Az Atlasz név eredete: görög ( mitológiai )

● Az Atlasz név jelentése:

szenvedő, tűrő

● Az Atlasz név becézése / Atlasz becenevei:

Ati, Atika, Laszi, Laszus

● Atlasz névnapja:

április 6.
● Az Atlasz név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Atlasz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Atlasz névről? Görgess lejjebb!
Az Atlasz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Atlasz névről

● Az Atlasz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Atlasz név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + T ( 2 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 16 ( 1 + 6 )
Az Atlasz névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● Az Atlasz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Atlasz név ? Jó helyen jársz!
Az Atlasz: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Atlasz név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Atlasz név magánhangzói: A,
Az Atlasz név mássalhangzói: SZ, L, T,
Az Atlasz név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Atlasz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Atlasz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Atlasz névvel kapcsolatban. az Atlasz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Atlasz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Atlasz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Atlasz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Atlasz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Atlasz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Atlasz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!