Atilla - Az Atilla név jelentése, Atilla névnapjai, Atilla név becézése és más érdekességek:

● Az Atilla név eredete: gót

● Az Atilla név jelentése:

szeretett atyánk, atyácska ( Az Attila névnek a kiejtést tükröző írásváltozata )

● Az Atilla név becézése / Atilla becenevei:

Ati, Atus, Atika, Atillácska, Tilla

● Atilla névnapja:

január 7.október 5.
● Az Atilla név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Atilla név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Atilla névről? Görgess lejjebb!
Az Atilla az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Atilla névről

● Az Atilla név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Atilla név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Atilla névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Atilla név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Atilla név ? Jó helyen jársz!
Az Atilla: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Atilla név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Atilla név magánhangzói: A, I,
Az Atilla név mássalhangzói: L, T,
Az Atilla név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Atilla névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Atilla névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 531 db A betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 306 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Atilla névvel kapcsolatban. az Atilla név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Atilla név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Atilla név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Atilla névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Atilla név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Atilla nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Atilla névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!