Bertalan - A Bertalan név jelentése, Bertalan névnapjai, Bertalan név becézése és más érdekességek:

● A Bertalan név eredete: arámi - görög

● A Bertalan név jelentése:

Ptolemaiosz fia ( A Bartholomeu rövidüléséből származik))

● A Bertalan név becézése / Bertalan becenevei:

Beri, Berci, Bertike, Bertus, Berke

● Bertalan névnapja:

augusztus 24.
● A Bertalan név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bertalan név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bertalan névről? Görgess lejjebb!
A Bertalan az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bertalan névről

● A Bertalan név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bertalan név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Bertalan névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Bertalan név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bertalan név ? Jó helyen jársz!
A Bertalan: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bertalan név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Bertalan név magánhangzói: A, E,
A Bertalan név mássalhangzói: B, L, N, R, T,
A Bertalan név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Bertalan névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bertalan névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 303 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 126 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bertalan névvel kapcsolatban. a Bertalan név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bertalan név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bertalan név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bertalan névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bertalan név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bertalan nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bertalan névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!