Bökény - A Bökény név jelentése, Bökény névnapjai, Bökény név becézése és más érdekességek:

● A Bökény név eredete: magyar - török

● A Bökény név jelentése:

erdős, erdős domb, dombhát, erdőcske

● A Bökény név becézése / Bökény becenevei:

Böki, Bökike, Kényi, Kényke

● Bökény névnapja:

december 29.
● A Bökény név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bökény név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bökény névről? Görgess lejjebb!
A Bökény az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bökény névről

● A Bökény név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bökény név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + Ö ( 2 ) + K ( 2 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Bökény névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Bökény név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bökény név ? Jó helyen jársz!
A Bökény: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bökény név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Bökény név magánhangzói: É, Ö,
A Bökény név mássalhangzói: NY, B, K,
A Bökény név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Bökény névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bökény névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 303 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 126 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bökény névvel kapcsolatban. a Bökény név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bökény név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bökény név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bökény névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bökény név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bökény nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bökény névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!