Bogdán - A Bogdán név jelentése, Bogdán névnapjai, Bogdán név becézése és más érdekességek:

● A Bogdán név eredete: szláv - magyar

● A Bogdán név jelentése:

Isten ajándéka

● A Bogdán név becézése / Bogdán becenevei:

Bogdi, Bogdus, Bogesz, Dáni, Dánika

● Bogdán névnapja:

szeptember 2.
● A Bogdán név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Bogdán név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Bogdán névről? Görgess lejjebb!
A Bogdán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Bogdán névről

● A Bogdán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Bogdán név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + O ( 6 ) + G ( 7 ) + D ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 25 ( 2 + 5 )
A Bogdán névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Bogdán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Bogdán név ? Jó helyen jársz!
A Bogdán: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Bogdán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Bogdán név magánhangzói: Á, O,
A Bogdán név mássalhangzói: B, D, G, N,
A Bogdán név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Bogdán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Bogdán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Bogdán névvel kapcsolatban. a Bogdán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Bogdán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Bogdán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Bogdán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Bogdán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Bogdán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Bogdán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!