Lionel - A Lionel név jelentése, Lionel névnapjai, Lionel név becézése és más érdekességek:

● A Lionel név eredete: görög

● A Lionel név jelentése:

oroszlán ( A Leon név kicsinyítőképzős formájából )

● A Lionel név becézése / Lionel becenevei:

Lion, Lionka, Onel, Onelka, Nel, Nelu, Nelus

● Lionel névnapja:

november 11.
● A Lionel név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lionel név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lionel névről? Görgess lejjebb!
A Lionel az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lionel névről

● A Lionel név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lionel név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + I ( 9 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 31 ( 3 + 1 )
A Lionel névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Lionel név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lionel név ? Jó helyen jársz!
A Lionel: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lionel név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Lionel név magánhangzói: E, I, O,
A Lionel név mássalhangzói: L, N,
A Lionel név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Lionel névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lionel névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lionel névvel kapcsolatban. a Lionel név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lionel név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lionel név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lionel névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lionel név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lionel nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lionel névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!