Lipót - A Lipót név jelentése, Lipót névnapjai, Lipót név becézése és más érdekességek:

● A Lipót név eredete: germán - magyar

● A Lipót név jelentése:

merész nép ( A Leopold magyar alakváltozata .)

● A Lipót név becézése / Lipót becenevei:

Lipi, Lipótka, Lipus, Lipka, Ipu, Ipó

● Lipót névnapja:

július 22.november 15.
● A Lipót név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lipót név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lipót névről? Görgess lejjebb!
A Lipót az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lipót névről

● A Lipót név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lipót név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + I ( 9 ) + P ( 7 ) + Ó ( 6 ) + T ( 2 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Lipót névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Lipót név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lipót név ? Jó helyen jársz!
A Lipót: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lipót név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Lipót név magánhangzói: I, Ó,
A Lipót név mássalhangzói: L, P, T,
A Lipót név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Lipót névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lipót névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 248 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 175 női név / lány név és 73 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lipót névvel kapcsolatban. a Lipót név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lipót név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lipót név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lipót névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lipót név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lipót nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lipót névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!