Mátyás - A Mátyás név jelentése, Mátyás névnapjai, Mátyás név becézése és más érdekességek:

● A Mátyás név eredete: héber ( bibliai ) - latin

● A Mátyás név jelentése:

Isten ajándéka

● A Mátyás név becézése / Mátyás becenevei:

Mátyus, Mátyi, Matyi, Matyika, Matyus, Matykó

● Mátyás névnapja:

február 24.december 8.
● A Mátyás név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Mátyás név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mátyás névről? Görgess lejjebb!
A Mátyás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mátyás névről

● A Mátyás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mátyás név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + T ( 2 ) + Y ( 7 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 16 ( 1 + 6 )
A Mátyás névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Mátyás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mátyás név ? Jó helyen jársz!
A Mátyás: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Mátyás név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Mátyás név magánhangzói: Á,
A Mátyás név mássalhangzói: TY, M, S,
A Mátyás név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Mátyás névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Mátyás névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 355 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 223 női név / lány név és 132 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mátyás névvel kapcsolatban. a Mátyás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mátyás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mátyás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mátyás névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mátyás név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mátyás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mátyás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!