Mátyus - A Mátyus név jelentése, Mátyus névnapjai, Mátyus név becézése és más érdekességek:

● A Mátyus név eredete: héber ( bibliai ) - latin

● A Mátyus név jelentése:

Isten ajándéka ( A Mátyás önállósult becézője )

● A Mátyus név becézése / Mátyus becenevei:

Mátyi, Matyi, Matyika, Matyus, Matykó

● Mátyus névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Mátyus név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Mátyus név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mátyus névről? Görgess lejjebb!
A Mátyus az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mátyus névről

● A Mátyus név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mátyus név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + Á ( 1 ) + T ( 2 ) + Y ( 7 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Mátyus névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Mátyus név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mátyus név ? Jó helyen jársz!
A Mátyus: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Mátyus név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Mátyus név magánhangzói: Á, U,
A Mátyus név mássalhangzói: TY, M, S,
A Mátyus név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Mátyus névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Mátyus névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mátyus névvel kapcsolatban. a Mátyus név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mátyus név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mátyus név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mátyus névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mátyus név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mátyus nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mátyus névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!