Hajnal - A Hajnal név jelentése, Hajnal névnapjai, Hajnal név becézése és más érdekességek:

● A Hajnal név eredete: magyar

● A Hajnal név jelentése:

hajnal ( A Hajnalka rövidülése )

● A Hajnal név becézése / Hajnal becenevei:

Hajni, Hajnika, Hajnus, Hajnuska, Ajnus

● Hajnal névnapja:

március 27.június 19.október 4.
● A Hajnal név típusa: H betűs női név / lány név
● A Hajnal név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni a Hajnal névről? Görgess lejjebb!
A Hajnal az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Hajnal névről

● A Hajnal név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Hajnal név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + A ( 1 ) + J ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Hajnal névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Hajnal név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Hajnal név ? Jó helyen jársz!
A Hajnal: 6 betűből álló női név / lány név
A Hajnal név hangrendje: mély hangrendű női név / lány név
A Hajnal név magánhangzói: A,
A Hajnal név mássalhangzói: H, J, L, N,
A Hajnal név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

A Hajnal névhez hasonló női nevek / lány nevek

A Hajnal névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 156 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 85 női név / lány név és 71 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Hajnal névvel kapcsolatban. a Hajnal név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Hajnal név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Hajnal név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Hajnal névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Hajnal név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Hajnal nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Hajnal névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!