Hanka - A Hanka név jelentése, Hanka névnapjai, Hanka név becézése és más érdekességek:

● A Hanka név eredete: héber ( bibliai )

● A Hanka név jelentése:

kegyelem, könyörület ( A Hanna szláv becézőjéből )

● A Hanka név becézése / Hanka becenevei:

Hannus, Hanka, Hanci, Anka, Hanni

● Hanka névnapja:

május 24.
● A Hanka név típusa: H betűs női név / lánynév
● A Hanka név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Hanka névről? Görgess lejjebb!
A Hanka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Hanka névről

● A Hanka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Hanka név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Hanka névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Hanka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Hanka név ? Jó helyen jársz!
A Hanka: 5 betűből álló női név / lánynév
A Hanka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Hanka név magánhangzói: A,
A Hanka név mássalhangzói: H, K, N,
A Hanka név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Hanka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Hanka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Hanka névvel kapcsolatban. a Hanka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Hanka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Hanka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Hanka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Hanka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Hanka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Hanka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!