Hajnalka - A Hajnalka név jelentése, Hajnalka névnapjai, Hajnalka név becézése és más érdekességek:

● A Hajnalka név eredete: magyar

● A Hajnalka név jelentése:

hajnal ( A Hajna kicsinyítőképzős formája. )

● A Hajnalka név becézése / Hajnalka becenevei:

Hajni, Hajnika, Hajnus, Hajnuska, Nalka

● Hajnalka névnapja:

március 27.június 19.október 4.
● A Hajnalka név típusa: H betűs női név / lánynév
● A Hajnalka név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Hajnalka névről? Görgess lejjebb!
A Hajnalka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Hajnalka névről

● A Hajnalka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Hajnalka név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + A ( 1 ) + J ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) + L ( 3 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 22 ( 2 + 2 )
A Hajnalka névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Hajnalka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Hajnalka név ? Jó helyen jársz!
A Hajnalka: 8 betűből álló női név / lánynév
A Hajnalka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Hajnalka név magánhangzói: A,
A Hajnalka név mássalhangzói: H, J, K, L, N,
A Hajnalka név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Hajnalka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Hajnalka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Hajnalka névvel kapcsolatban. a Hajnalka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Hajnalka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Hajnalka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Hajnalka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Hajnalka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Hajnalka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Hajnalka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!