Hanna - A Hanna név jelentése, Hanna névnapjai, Hanna név becézése és más érdekességek:

● A Hanna név eredete: héber ( bibliai )

● A Hanna név jelentése:

kegyelem, könyörület

● A Hanna név becézése / Hanna becenevei:

Hannus, Hannuka, Hannuska, Hanka, Hanci, Anna, Annus, Hanni

● Hanna névnapja:

május 20.május 30.március 28.
● A Hanna név típusa: H betűs női név / lánynév
● A Hanna név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Hanna névről? Görgess lejjebb!
A Hanna az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Hanna névről

● A Hanna név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Hanna név számmisztikai elemzése:
H ( 8 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Hanna névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Hanna név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Hanna név ? Jó helyen jársz!
A Hanna: 5 betűből álló női név / lánynév
A Hanna név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Hanna név magánhangzói: A,
A Hanna név mássalhangzói: H, N,
A Hanna név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Hanna névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Hanna névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 165 db H betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 90 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
H betűs női nevek / lánynevek listája H betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Hanna névvel kapcsolatban. a Hanna név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Hanna név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Hanna név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Hanna névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Hanna név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Hanna nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Hanna névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!