Jordána - A Jordána név jelentése, Jordána névnapjai, Jordána név becézése és más érdekességek:

● A Jordána név eredete: héber - palesztin

● A Jordána név jelentése:

lefelé folyó, alázuhogó ( A Jordán férfinév női párja )

● A Jordána név becézése / Jordána becenevei:

Jordánka, Dána, Dáni, Dánci, Jordus, Jorduka

● Jordána névnapja:

február 15.
● A Jordána név típusa: J betűs női név / lánynév
● A Jordána név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jordána névről? Görgess lejjebb!
A Jordána az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jordána névről

● A Jordána név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jordána név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + D ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Jordána névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Jordána név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jordána név ? Jó helyen jársz!
A Jordána: 7 betűből álló női név / lánynév
A Jordána név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Jordána név magánhangzói: A, Á, O,
A Jordána név mássalhangzói: D, J, N, R,
A Jordána név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

A Jordána névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Jordána névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jordána névvel kapcsolatban. a Jordána név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jordána név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jordána név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jordána névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jordána név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jordána nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jordána névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!