Mari - A Mari név jelentése, Mari névnapjai, Mari név becézése és más érdekességek:

● A Mari név eredete: héber - görög - latin

● A Mari név jelentése:

mirha, keserűség ( A Mária önállósult becézője )

● A Mari név becézése / Mari becenevei:

Marika, Marcsi, Marcsika, Mariska, Maris, Máris, Ari, Arika

● Mari névnapja:

január 23.február 2.február 11.március 25.április 2.április 7.április 26.május 24.május 29.május 31.július 2.július 6.július 16.július 17.július 22.augusztus 2.augusztus 5.augusztus 15.augusztus 22.szeptember 8.szeptember 12.szeptember 19.szeptember 24.október 3.október 7.október 8.október 11.október 22.november 21.december 8.december 15.december 18.
● A Mari név típusa: M betűs női név / lánynév
● A Mari név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Mari névről? Görgess lejjebb!
A Mari az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Mari névről

● A Mari név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Mari név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Mari névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Mari név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Mari név ? Jó helyen jársz!
A Mari: 4 betűből álló női név / lánynév
A Mari név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
A Mari név magánhangzói: A, I,
A Mari név mássalhangzói: M, R,
A Mari név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Mari névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Mari névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 360 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 226 női név / lány név és 134 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Mari névvel kapcsolatban. a Mari név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Mari név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Mari név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Mari névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Mari név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Mari nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Mari névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!