Marcell - A Marcell név jelentése, Marcell névnapjai, Marcell név becézése és más érdekességek:

● A Marcell név eredete: latin

● A Marcell név jelentése:

Mars istenhez tartozó, Mars istennek szentelt.

● A Marcell név becézése / Marcell becenevei:

Marci, Marcika, Marcus, Marcelka, Arci, Arcus, Marcó, Maci

● Marcell névnapja:

január 9.január 16.április 26.augusztus 14.
● A Marcell név típusa: M betűs férfi név / fiúnév
● A Marcell név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Marcell névről? Görgess lejjebb!
A Marcell az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Marcell névről

● A Marcell név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Marcell név számmisztikai elemzése:
M ( 4 ) + A ( 1 ) + R ( 9 ) + C ( 3 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Marcell névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Marcell név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Marcell név ? Jó helyen jársz!
A Marcell: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Marcell név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Marcell név magánhangzói: A, E,
A Marcell név mássalhangzói: C, L, M, R,
A Marcell név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Marcell névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Marcell névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 371 db M betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 231 női név / lány név és 140 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
M betűs női nevek / lánynevek listája M betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Marcell névvel kapcsolatban. a Marcell név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Marcell név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Marcell név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Marcell névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Marcell név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Marcell nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Marcell névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!