Tamerlán - A Tamerlán név jelentése, Tamerlán névnapjai, Tamerlán név becézése és más érdekességek:

● A Tamerlán név eredete: török - perzsa

● A Tamerlán név jelentése:

vas, Timur a béna ( a mongol harcos neve alapján )

● A Tamerlán név becézése / Tamerlán becenevei:

Tami, Tamci, Tamika, Merlán, Merlánka, Merlus, Merló

● Tamerlán névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Tamerlán név típusa: T betűs férfi név / fiúnév
● A Tamerlán név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Tamerlán névről? Görgess lejjebb!
A Tamerlán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Tamerlán névről

● A Tamerlán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Tamerlán név számmisztikai elemzése:
T ( 2 ) + A ( 1 ) + M ( 4 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + L ( 3 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 30 ( 3 + 0 )
A Tamerlán névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Tamerlán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Tamerlán név ? Jó helyen jársz!
A Tamerlán: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Tamerlán név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Tamerlán név magánhangzói: A, Á, E,
A Tamerlán név mássalhangzói: L, M, N, R, T,
A Tamerlán név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Tamerlán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Tamerlán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 182 db T betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 93 női név / lány név és 89 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
T betűs női nevek / lánynevek listája T betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Tamerlán névvel kapcsolatban. a Tamerlán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Tamerlán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Tamerlán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Tamerlán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Tamerlán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Tamerlán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Tamerlán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!