Zora - A Zora név jelentése, Zora névnapjai, Zora név becézése és más érdekességek:

● A Zora név eredete: szláv

● A Zora név jelentése:

hajnal ( A Zóra alakváltozata )

● A Zora név becézése / Zora becenevei:

Zó, Zozó, Zozi, Zozka, Zozica, Zórus, Zórika, Zóruska, Zórci

● Zora névnapja:

június 19.október 4.
● A Zora név típusa: Z betűs női név / lánynév
● A Zora név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zora névről? Görgess lejjebb!
A Zora az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zora névről

● A Zora név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zora név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) = 24 ( 2 + 4 )
A Zora névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● A Zora név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zora név ? Jó helyen jársz!
A Zora: 4 betűből álló női név / lánynév
A Zora név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Zora név magánhangzói: A, O,
A Zora név mássalhangzói: R, Z,
A Zora név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Zora névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Zora névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 157 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 94 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zora névvel kapcsolatban. a Zora név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zora név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zora név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zora névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zora név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zora nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zora névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!