Zorka - A Zorka név jelentése, Zorka névnapjai, Zorka név becézése és más érdekességek:

● A Zorka név eredete: szláv

● A Zorka név jelentése:

hajnal ( A Zóra önállósult becézője )

● A Zorka név becézése / Zorka becenevei:

Zora, Zozi, Zozka, Zozica, Zorus, Zorika, Zoruska, Zorci

● Zorka névnapja:

június 19.október 4.
● A Zorka név típusa: Z betűs női név / lánynév
● A Zorka név előfordulási gyakorisága: Ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zorka névről? Görgess lejjebb!
A Zorka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zorka névről

● A Zorka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zorka név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Zorka névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Zorka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zorka név ? Jó helyen jársz!
A Zorka: 5 betűből álló női név / lánynév
A Zorka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Zorka név magánhangzói: A, O,
A Zorka név mássalhangzói: K, R, Z,
A Zorka név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Zorka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Zorka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 150 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 87 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zorka névvel kapcsolatban. a Zorka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zorka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zorka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zorka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zorka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zorka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zorka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!