Benjamin - A Benjamin név jelentése, Benjamin névnapjai, Benjamin név becézése és más érdekességek:

● A Benjamin név eredete: héber

● A Benjamin név jelentése:

a szerencse fia ( A Benjámin alakváltozata )

● A Benjamin név becézése / Benjamin becenevei:

Benci, Beni, Benike, Jámi, Jámika, Benji, Benjike

● Benjamin névnapja:

január 3.március 31.
● A Benjamin név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Benjamin név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Benjamin névről? Görgess lejjebb!
A Benjamin az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Benjamin névről

● A Benjamin név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Benjamin név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + J ( 1 ) + A ( 1 ) + M ( 4 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Benjamin névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Benjamin név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Benjamin név ? Jó helyen jársz!
A Benjamin: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Benjamin név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Benjamin név magánhangzói: A, E, I,
A Benjamin név mássalhangzói: B, J, M, N,
A Benjamin név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Benjamin névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Benjamin névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Benjamin névvel kapcsolatban. a Benjamin név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Benjamin név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Benjamin név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Benjamin névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Benjamin név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Benjamin nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Benjamin névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!