Benjámin - A Benjámin név jelentése, Benjámin névnapjai, Benjámin név becézése és más érdekességek:

● A Benjámin név eredete: héber

● A Benjámin név jelentése:

a szerencse fia.

● A Benjámin név becézése / Benjámin becenevei:

Benci, Beni, Benike, Jámi, Jámika, Benji, Benjike

● Benjámin névnapja:

január 3.március 31.
● A Benjámin név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Benjámin név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Benjámin névről? Görgess lejjebb!
A Benjámin az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Benjámin névről

● A Benjámin név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Benjámin név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + J ( 1 ) + Á ( 1 ) + M ( 4 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Benjámin névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Benjámin név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Benjámin név ? Jó helyen jársz!
A Benjámin: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Benjámin név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Benjámin név magánhangzói: Á, E, I,
A Benjámin név mássalhangzói: B, J, M, N,
A Benjámin név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Benjámin névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Benjámin névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 308 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 129 női név / lány név és 179 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Benjámin névvel kapcsolatban. a Benjámin név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Benjámin név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Benjámin név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Benjámin névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Benjámin név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Benjámin nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Benjámin névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!