Irma - Az Irma név jelentése, Irma névnapjai, Irma név becézése és más érdekességek:

● Az Irma név eredete: német

● Az Irma név jelentése:

( Az Irm- kezdetű germán női nevek önállósult becézője. )

● Az Irma név becézése / Irma becenevei:

Irmi, Irmus, Irmácska, Irmuka

● Irma névnapja:

március 3.május 3.június 2.szeptember 8.szeptember 12.március 20.
● Az Irma név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Irma név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Irma névről? Görgess lejjebb!
Az Irma az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Irma névről

● Az Irma név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Irma név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + R ( 9 ) + M ( 4 ) + A ( 1 ) = 23 ( 2 + 3 )
Az Irma névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● Az Irma név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Irma név ? Jó helyen jársz!
Az Irma: 4 betűből álló női név / lánynév
Az Irma név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Irma név magánhangzói: A, I,
Az Irma név mássalhangzói: M, R,
Az Irma név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Irma névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Irma névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Irma névvel kapcsolatban. az Irma név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Irma név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Irma név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Irma névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Irma név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Irma nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Irma névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!