Ilda - Az Ilda név jelentése, Ilda névnapjai, Ilda név becézése és más érdekességek:

● Az Ilda név eredete: germán - magyar

● Az Ilda név jelentése:

harcos, Attila hun uralkodó feleségének, Krimhildának a nevéből származik ( Az Ildikó név önállósult becézője )

● Az Ilda név becézése / Ilda becenevei:

Ildu, Ilduka, Ilduska, Ida,

● Ilda névnapja:

március 10.április 30.szeptember 17.szeptember 21.szeptember 23.november 17.
● Az Ilda név típusa: I betűs női név / lánynév
● Az Ilda név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ilda névről? Görgess lejjebb!
Az Ilda az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ilda névről

● Az Ilda név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ilda név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + L ( 3 ) + D ( 4 ) + A ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
Az Ilda névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Ilda név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ilda név ? Jó helyen jársz!
Az Ilda: 4 betűből álló női név / lánynév
Az Ilda név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Ilda név magánhangzói: A, I,
Az Ilda név mássalhangzói: D, L,
Az Ilda név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

Az Ilda névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ilda névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ilda névvel kapcsolatban. az Ilda név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ilda név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ilda név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ilda névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ilda név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ilda nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ilda névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!